MTB-PARADIJS

MTB Route Schoorl: mountainbike parcours door de Schoorlse Duinen

Mountainbike Parcours Schoorl

MTB-route Schoorl

  • Lengte parcours: 14,2 kilometer
  • Hoogtemeters: 302
  • Hoogste punt: 48 meter

MTB-route door de Schoorlse duinen

Dit juweeltje onder de MTB-routes leidt je door een aantal van de mooiste delen van de Schoorlse Duinen. Elke mountainbike liefhebber kan hier zijn hart ophalen aan pittige klimmetjes, korte bochten en snelle afdalingen.

Het is mogelijk om de route in te korten, maar rijd vooral de volle route als je van een goede uitdaging houdt. Dan kun je aan het einde van de route de Schoorlse Nok bedwingen, met zo’n 48 meter boven NAP, een flinke kuitenbijter, gevolgd door een steile en uitdagende afdaling.

MTB-route Schoorl staat garant voor een flinke dosis afwisseling. Dan heb ik het niet alleen over de variatie in het parcours. Het snel wisselende landschap is adembenemend en sommige uitzichtpunten verleiden je om even op adem te komen. Geef je daar aan toe of ga je voor een snelle rondetijd?

Kortom, op het mountainbike parcours van Schoorl is voldoende uitdaging te vinden, voor ieder in zijn eigen tempo.

MTB Route Schoorl

Singletrack – de magie van mountainbike parcours Schoorl

Het grootste gedeelte van MTB route Schoorl is “singletrack”, daarbij is het parcours net breed genoeg voor één mountainbiker. Op singletracks ervaar je naar mijn mening echt de magie van het mountainbiken. Het smalle pad leidt je door korte bochten, tussen de dennenbomen, waar je vlak langsrijdt. Daarbij volgen pittige klimmetjes en uitdagende afdalingen elkaar snel op.

Met regelmaat dagen technische stukjes je uit om te focussen op de lijn die je kiest. Waardevol is daarbij om goed door de bocht te blijven kijken, waar je heen wilt gaan. En al die dennenbomen zitten natuurlijk stevig verankerd in de grond. Je creativiteit wordt zo lekker op de proef gesteld, manoeuvrerende tussen de boomwortels.

Op het mountainbike parcours van Schoorl kun je de magie van singletrack ervaren. En zoals je kunt lezen, een leuke uitdaging om je mountainbikevaardigheden te trainen.

Startlocatie

Officiële startpunt

Het officiële startpunt (en eindpunt) van mountainbikeroute Schoorl ligt aan de Postweg (fietspad), vlakbij “Het Witte Huis” aan de Duinweg 66 in Aagtdorp. Het startpunt van het parcours ligt op 200 meter van het wandelstartpunt Aagtdorp-Poelenburgh.

mountainbikeroute Schoorl officieel startpunt
Officiële startpunt MTB Route Schoorl
Alternatief startpunt

Je kunt ook starten vanuit Buitencentrum Schoorlse Duinen aan de Oorsprongweg 1, 1871 HA in Schoorl. Er is hier parkeergelegenheid (soms druk in het weekend). Vanuit hier fiets je ongeveer 2 kilometer de Schoorlse Zeeweg op en ga je linksaf bij Bospaviljoen de Berenkuil. Na ongeveer 600 meter zie je rechts de alternatieve ingang van MTB Route Schoorl. En je warming-up heb je alvast gedaan.

mountainbikeroute Schoorl alternatief startpunt
Alternatief startpunt MTB Route Schoorl